Poradna DeLonghi KG 89

Autor: | Vloženo: 23.05.2014 000 22:48 | Témata: Poradna DeLonghi KG 89

I po nastavení na nejjemnější to mele dost hrubě. určitě nevhodně na espresso.

Mám ho novej a i na nejjemnější stupeň mele ještě dost hrubě. Takto je to originál. Nic jsem neupravoval. Je to vada, nebo to musím nějak přešroubovat, nebo co? Já myslel, že namelu na presso a hotovo. Sem se asi přepočítal, že? Mám to reklamovat, nebo musím umlít pytel kafe ne ručním mlýnku? Nebo mám zase jen Pech?

  • IncredibleX

    IncredibleX

    26. května 2014

    Dobrý den,

    ono také dost záleží na tom, za jakou cenu je. Pokud chcete namlít kávu na espresso, a očekáváte, že budete mít opravdu espresso srovnatelné s tím z kavárny (kavárnu poznáte podle toho, že Vám nenabídnou piccolo), pak je předpoklad, že máte doma mašinu za 50-100 000 Kč. K tomu si samozřejmě nemůžete koupit mlýnek za 12 stovek. Kameny by měly být nastavené tak, aby se lehce třely - pokud se vám to na tomto mlýnku povede, pak přidejte jeden stupeň k hrubějšímu mletí a je správně nastaven. Chybou mohou být čínské kameny (nejsou broušené ale lité - proto taky ta cena), ale jak říkám, za tu cenu od toho chcete asi až příliš. Kvalitní mlýnek seženete okolo 12000 Kč.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • loser

      26. května 2014 - loser

      Díky za odpověď. Tak ale vždyť tady většina nadšeně uvádí, jak jim to krásně mele jemňoučce na presso. A to ještě na 2. nebo 3. stupeň odspodu. To už bych v tomto případě mlel zbytečně a mohl bych to kafe rovnou nadrtit ve hmoždíři. Kafe prosím používám Lavazza Oro. Tak buď skoro všichni lžou, anebo jsem prostě dostal nějakej nenastavenej kus. Jo a nejsem sám. Ještě jsou tady na recenzích 2 tyto případy. Tak zkusim záruční servis. A nebo použiju mírné násilí a budu si muset hrát. Ale to je trochu návrat do hluboké minulosti. A hlavně mlýnek nesplňuje účel! Je snad i na presso, nebo ne? Přesto díky


    • loser

      26. května 2014 - loser

      Jo a mimochodem, co v tom teda mám mlít, když výsledkem je kafe, který je tak hrubé, že se nedá použít ani na turka. Zdá se, že jsem si koupil mlýnek na kafe, který bude asi dobrý maximálně na mletí ořechů.


    • Anonymní uživatel

      5. června 2014 - Anonymní uživatel

      Mám úplně stejný problém, káva prostě nejde namlet na jemno.
      Mlýnek je na nic :-(


    • loser

      5. června 2014 - loser

      Tak tě vítám v klubu,,kolego,, Co v té fabrice ty čínští ,, čangajškové,, prováděj, mi není jasný. Ale vypadá to, že zřejmě nemají výstupní kontrolu. A nebo jsme zrovna my měli smůlu a šichtu ve fabrice měl nějakej lempl. Já se v tom nakonec hrabal a teď už to nemele vůbec. A je po legraci ! Začal jsem si zvykat na ruční mlýnek a paráda! Je to Japonec. Precizní výrobek. Jednoduchý a keramický vnitřek. Namelu 10-15 dkg zhruba do deseti minut. Už jsem vychytal správnou jemnost a tak to nechám. Ležel ve skříni a teď na něj nedám dopustit. Místo něj tam teď zas pro změnu leží ten Delonghi aušus. Paradoxně zjišťuju, že žádnej elektrickej mlejnek vlastně nepotřebuji. Jo a krásně ho pak propláchnu horkou vodu a nemusím se bát, že v tom budou žluknout zbytky kávy, jak v tom italskočínským křápu. Hodně štěstí


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.