Poradna Mlýnky na kávu


Autor: | Vloženo: 21.03.2013 000 12:31 | Témata: Poradna Mlýnky na kávu

Jak je to s opotřebením mlecích kamenů?

V několika recenzích jsem našla, že se u mlýnků opotřebovaly mlecí kameny. Jaký vliv to má na na další mletí kávy? Je nutné mlecí kameny po určité době vyměnit? Pokud ano, jak jsou drahé a dostupné?

  • 21. března 2013 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,

    čím jsou mlecí kameny opotřebenější (= tupější), tím více musí být přitažené k sobě, aby bylo dosaženo jemného namletí. Jakmile jsou hodně tupé, i při největším utažení kamenů je mletí stále příliš hrubé a kameny je potřeba vyměnit.

    Znatelné opotřebení mlecích kamenů, kdy je potřeba je vyměnit, nastává v závislosti na jejich kvalitě zpravidla po 200-2000kg umleté kávy - u domácích ručních i elektrických kávomlýnků tedy většinou nedosažitelné číslo, což znamená, že životnost mlecích kamenů předčí životnost samotného mlýnku.

    Co se týče profesionálních kavárenských kávomlýnků, dle výrobce stojí náhradní mlecí kameny cca. 800 - 2500,- Kč, na nejpoužívanější modely kolem 1200,- Kč.

    S pozdravem a přáním krásného dne

    Michal Jirek
    ČERSTVÁ KÁVA

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.