Poradna Mlýnky na kávu


Autor: | Vloženo: 15.07.2019 000 08:47 | Témata: Poradna Mlýnky na kávu

Rychlý ruční mlýnek (espresso)

Mám doma již několik různých mlýnků, všechny melou dobře, ale pomaleji, než ten původní, co se mi rozbil. Rychlost mletí se obvykle nikde neudává, žádné takové srovnání jsem nenašel. U mých současných mlýnků musím na 7 g porci cca minimálně 100x otočit kličkou, u původního to bylo cca 60x. Raději bych něco ještě rychlejšího. Máte někdo přehled o mlýncích i z tohoto pohledu? Mám obavy, že když si koupím větší variantu mlýnku od nějakého výrobce, že strojek bude stejný, a to bych nechtěl.
Děkuji za odpověď,
Petr

  • 31. července 2019 - Odpověď partnera sekce Čerstvá káva

    Dobré odpoledne,

    většina ručních mlýnků má stejnou velikost mlecích kamenů (i když např. Lodos Istanbul má více zoubků, což jej předurčuje k možnosti mírně rychlejšího a jemnějšího mletí), tudíž i jejich rychlost je velice podobná. Kromě mlecích kamenů ji lze také ovlivnit délkou kličky, např. u nových kávomlýnků Hario smart G jsou kličky delší.

    Každopádně pro skutečně rychlé, komfortní a přesné mletí Vám mohu doporučit mlýnek Lido 3 od Orphan Espresso, je skutečnou špičkou mezi ručními mlýnky na kávu, čemuž však odpovídá i jeho cena kolem 200 USD.

    S pozdravem a přáním krásného dne

    Michal Jirek
    ČERSTVÁ KÁVA

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.